Υπέροχα ΒΟΛΟΒΑΝ MINOS γεμισμένα με blueberrys και κομπόστα μήλου και γλυκιά κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Συστατικά:

  • 2 συσκευασίες ΒΟΛΟΒΑΝ MINOS 16 τεμαχίων (συνολικά 36 μερίδες)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

  • 125 γρ φρέσκα blueberries
  • 2 μήλα πράσινα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους
  • 60 γρ βούτυρο
  • 30 γρ ζάχαρη

Οδηγίες:

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα μήλα και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αυτό θα πάρει περίπου 10 λεπτά. Μόλις τα μήλα, μαλακώσουν, προσθέστε τα βατόμουρα και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΤΣΙΚΗΣ

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα
  • 2 stik βανίλιας, τους σπόρους
  • 1 αυγό
  • 3 κροκούς αυγών
  • 180 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια κορν φλαουρ
  • 20 γραμμάρια αλεύρι

Προετοιμασία:

Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια. Βάζουμε το γάλα να βράσει, αλλά παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά καθώς αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προηγουμένως,έχουμε χτυπήσει τους κρόκους, τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι και το κορν φλάουρ, στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά σιγά-σιγά στο γάλα και αναμειγνύουμε πολύ καλά, πάνω στο μάτι της κουζίνας, ξύνοντας τον πάτο και τις πλαϊνές πλευρές της κατσαρόλας, ώστε να μην ‘’αρπάξει’’ στο κάτω μέρος.

Μόλις το μείγμα πήξει (περίπου 3 λεπτά), κατεβάζουμε από τη φωτιά και επικαλύπτουμε την επιφάνειά του μια διαφανή µμεμβράνη ώστε να κρυώσει ομαλά. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και στη συνέχεια αναμίξτε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με την βοήθεια ενός σύρματος.

Σερβίρισμα:

Γεμίστε τα ΒΟΛΟΒΑΝ MINOS με μια γενναιόδωρη μερίδα της κρέμας ζαχαροπλαστικής και με μια από την κομπόστα.