ΒΟΛΟΒΑΝ ΜΙΝΟS γεμιστά με Γαρίδες & σάλτσα κρέμας γάλακτος. Ένας αλμυρός finger food πειρασμός για εσάς και τους καλεσμένους σας!

Συστατικά:

  • 1 πακέτο ΒΟΛΟΒΑΝ MINOS 16 τεμαχίων
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι, 1/2 σέλινο, κομμένα σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 12 τεμάχια φρέσκα γαρίδες, αποφλοιωμένες,
  • 1 κουτάλι σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Προετοιμασία:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ‘ασπρίσουν’ τα κρεμμύδια και τα καρότα, σέλινο να μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά. Στην συνέχεια ρίξτε το λευκό κρασί και κατόπιν το γάλα, περίπου το 1/4 του φλιτζανιού λίγο λίγο, αναδεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε το γάλα να μην κάψει στο πάτο της κατσαρόλας. Τέλος, προσθέστε τις ψιλοκομμένες γαρίδες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.

Σερβίρισμα:

Ολοκληρώστε την διακόσμηση των ΒΟΛΟΒΑΝ με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.