Τo ανάλαφρο γλυκό με τα ‘χίλια φύλλα’…MILLE- FEUILE

Υλικά:

  • 2 πακέτα ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΙΝΟΣ 200γρ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 50 g αλεύρι
  • 50 g ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 πακέτο φρέσκες φράουλες
  • Ξύσμα σοκολάτας
  • Φύλλα δυόσμου

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ, τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, προσθέτουμε 250 ml γάλα και σταδιακά, έχοντας κοσκινίσει, ενσωματώνουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί το άλλο μισό του γάλακτος, στο οποίο προσθέτουμε το μείγμα από πάνω. Βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο. Πλύνετε, καθαρίστε τις φράουλες και κόψτε σε κομμάτια. Βάλτε τη κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά και στη συνέχεια χτυπήστε την, σε σφιχτή σαντιγί. Όταν η κρέμα κρυώσει, την αναμιγνύουμε με την σαντιγί.

Σερβίρισμα:

Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε να στήνουμε το γλυκό μας, εναλλάσσοντας ένα στρώμα σφολιάτας, ένα από την κτυπημένη κρέμα και μια φράουλα. Επαναλαμβάνουμε ξανά τη λειτουργία και καταλήγουμε με ένα στρώμα της ζύμης Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τσιπ σοκολάτας και ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με φράουλες & δυόσμο.